Mászótermünk nyitvatartása Június 1-től megváltozik – hétvégén 9:00-20:00-ig tartunk nyitva.

Egyesületünk nyári gyermektáborára a következő linken már elindult a jelentkezés.

A SPORTMÁSZÁS HÁROM SZAKÁGBÓL ÁLL

Gyorsasági „speed” mászás:
Speciális fogásokat használva kell minél gyorsabban feljutni a 15 méteres függőlegestől 5 fokban áthajló (negatív) falon

Nehézségi mászás:
Versenyenként különböző utakon kell a versenyzőknek a 12-15 méter hosszú úton mászni. A szabályokat egyszerűsítve az győz, aki meg tudja fogni az utolsó fogást is, vagy a legtovább jut. Itt a versenyzőket kötél biztosítja.

Boulder:
Kötél nélkül (alacsony), maximum 4,5 méter magasságú falon másznak rendkívül akrobatikus- nehéz utakat a versenyzők. Az esés esetén matrac védi őket.

A MAG47 azon nagyon kevés hazai mászótermek közé tartozik, ahol mindhárom versenyszám megrendezhető.
A gyorsasági „speed” mászás terén egyedülálló, hogy két párhuzamos versenypálya is kialakításra került.
A MAG47 egyaránt képes kielégíteni a versenyszerűen és/vagy rekreációs céllal érkező “élménymászók” igényeit, mivel a mászóutak számossága és azok nehézségei ezt lehetővé teszik.
A mászóutak nehézségét országonként különböző besorolási értéktáblázatokkal minősítik. Ez a legegyszerűbb, “szinte létra” nehézségi értéktől, az átlagember számára szó szerint lehetetlen nehézségű utakig terjed.

Az utak nehézségét nem (illetve nem kizárólag) a falak dőlésszöge határozza meg, hanem az arra felhelyezett fogások méretétől, távolságától és elhelyezésétől függ. Az utakat nagy tapasztalattal rendelkező mászók, ún. “útépítők” építik.
Ezek az utak pár hétig/hónapig mászhatóak, majd a fogásokat leszedve, azokat alaposan letisztítva az útépítők új utakat építenek, hogy a mászók időről időre új kihívásokat találjanak.

hu_HUHU